Двама непълнолетни цигани в ареста за грабеж, завършил с убийство

Исмаил Асан (на преден план) и Митко Асенов остават в ареста, макар че са непълнолетни.

Престъплението е колосално тежко, постанови Пловдивският апелативен съд и отказа да ги пусне

15-годишният Исмаил Асан и 17-годишният Митко Асенов, обвинени в грабеж на 28-мъж в Асеновград, а Асан - и в последвалото му тежко убийство, остават в ареста. Двамата са непълнолетни, а законът изисква изключителност на казуса, за да бъдат задържани лица под 18 години. Състав на Пловдивския апелативен съд прецени, че случаят е именно такъв. „Извършеното престъпление в Асеновград е колосално тежко“, обясни председателят на състава – съдия Милена Рангелова.

Двамата са с обвинение, че малко след полунощ на 26 май първо са ограбили 48-годишен мъж, минаващ през парк в кв. „Зъбчето“, където те си пиели с други цигани. Пияните се спречкали с мъжа, Асан му счупил носа и 48-годишният Хайредин паднал на земята. Асан и Асенов взели борсетата му, в която имало само един стар телефон „Нокия“. Отдалечили се, но после Исмаил Асан се върнал и започнал да скача по главата му с крака. После го и душил. Митко Асенов взел телефона на жертвата и го изхвърлил, защото не ставал за нищо.

„Те първо ме набиха трима човека. После аз го ударих 2 пъти, той падна и умря“, изложи своята версия по случая Исмаил Асан.

Митко Асенов, който е само с обвинение в грабеж, пък поиска да излезе на свобода с аргумента, че учи в самостоятелна форма и ще се явява на изпити – „или тая месец, или другата“.

„Вашият адвокат възразява, че това е кражба, но дори и да е така, това е много тежка кражба. Съзнавал си, че крадеш вещи на жертва, която e жестоко бита, а после и убита“, обърна се към него съдия Рангелова и му обясни, че поне на първо време и той трябва да остане в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право