Двама обвиняеми са задържани за притежание на близо 80 000 къса цигари без бандерол

Снимка: МВР

Двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа от Софийската районна прокуратура за притежание на близо 80 000 къса цигари без бандерол, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Под надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери (престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 3, вр. ал. 1 НК), наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 6 години, глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки, както и лишаване от права.

Във връзка с проведена специализирана полицейска операция за противодействие на  незаконното разпространяване на акцизни стоки на 21.06.2017 г. служители на СДВР са извършили проверка на частен имот в столичния квартал „Орландовци“, в хода на която са били открити и задържани около 80 000 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки. Общото количество на цигарите е около 4000 кутии на стойност около 30 000 лв., държани в имота и прилежащите му мазе и таванско помещение. При претърсването е намерена и парична сума около 40 хил. лв.

Откритите цигари без бандерол са иззети и приобщени като веществени доказателства по делото.

В хода на разследването е установена съпричастността на две лица към държането на посочените тютюневи изделия без бандерол. В тази връзка, на 22.06.2017 г. като обвиняеми лица за държане на цигари без бандерол в големи размери са привлечени Вера Цанцирова и Марин Димитров, действащи като съизвършители. С постановление на наблюдаващия прокурор и двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тях.

Обвиняемите Цанцирова и Димитров са осъждани, включително за други извършени от тях престъпления, свързани с държане на акцизни стоки без бандерол.

Разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право