Двама от Монтана хвърлиха 15 500 лева от балконите си на апаши

Двама жители на Монтана хвърлиха през балконите на апартаментите си  на телефонни измамници над 15 000 лева в български банкноти и валута. Те били  заблудени от апашите, че помагат на полицията в залавянето на престъпници и терорости, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник към 11 часа непознат мъж позвънил в дома на 49-годишната Теменужка Т. в квартал „Младост” на областния град й заявил, че трябва да помогне на служители на МВР в залавянето на опасни измамници, който действат в града.

Измамникът, представил се за полицай, инструктирал жената да хвърли през балкона наличните си пари и Теменужка метнала навън 6000 евро, 120 паунда и 900 лева. Шест часа по-късно – привечер в понеделник, апашите се обадили по телефона и в апартамента на Митко К. /77 г./ в ж.к „Плиска”.  Дядото бил убеден да даде пари, за да съдейства за арестуването на измамници и терористи.

Пенсионерът извадил скътаните си 2400 лева и ги хвърлил през терасата. По двата случая, в които „ало” измамниците ужилили жертвите си с около 15 500 лева, са образувани досъдебни производства. Апашите се издирват.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право