Двама от пострадалите в петербургското метро са починали в болница

Двама от пострадалите при взрива във вагон на метрото в Санкт Петербург са починали в болница. Общо 39 ранени при инцидента са постъпили в болница, съобщи министърът на здравеопазването на Руската федерация Вероника Скворцова.

"39 са хоспитализирани, двама от тях починаха в приемно отделение, шестима от пострадалите се намират в тежко състояние", каза тя.

Скворцова също уточни, че един от пострадалите при експлозията е починал в линейката на път за болница. "По официална информация, общият рой на пострадалите е 47 човека, информира здравният министър. Седем човека са загинали на място, един по време на транспортирането му, поради несъвместими с живота травми", каза тя. Така броят на жертвите става 10, след като по-рано от Националния антитерористичен комитет съобщиха, че загиналите са 9.

От Следствения комитет на Русия оцениха като правилни действията на ватмана на засегнатата мотриса и заявиха, че те вероятно са попречили броят на жертвите да бъде още по-голям.

"Взривът е е станал в тунела между двете метростанции, но машинистът е взел абсолютно правилно решение да не спира влака, докато не достигне станцията, което е позволило на спасителните служби да зпочнат незабавна евакуация", заяви Светлана Петренко, говорител на следствието.

Властите в Санкт Петербург обявиха тридневен траур.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа