Двама пияни в ареста, хванати през 25 минути зад волана на една кола

Двама пияни бяха задържани в рамките на 25 минути зад волана на една и съща кола в Търговище. Първи на полицейския пост се натъкнал 25-годишният М.М. от село Кралево. Към 23,50 часа във вторник той бил спрян за проверка с автомобил "Рено". Колата се водела на друго лице от селото, а шофьорът бил почерпен. Тестът показал 1,83 промила алкохол. Последвало свалянето му от колата и прибирането му в ареста. Било му указано да извика някой да прибере автомобила от мястото.

15 минути след полунощ да вземе колата отишъл приятелят му А.М. (27г.). Подкарвайки я, той също бил спрян от патрул. Освен почерпен, той  бил и неправоспособен. При него пробата отчела 1,35 промила. Срещу двамата са образувани бързи производства.

Схемата да се проверяват и "резервните" шофьори отдавна работи в Търговище, но явно водачите все още не са хванали уловката на контролните органи. Така в ареста един след друг са попадали баща и син, приятели и гаджета, които си мислят, че след първата проверка и свалянето на пияния водач, вече никой не ги дебне.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право