Двама полицаи наказани и дадени на прокурор за ругатни на футболисти при проверка в Търново

Двама полицаи от Велико Търново са наказани дисциплинарно, а преписката е изпратена на прокуратурата.

Срещу въпросните служители бе разпоредена вътрешна проверка заради заснет клип с ругатни и обиди срещу футболисти. Патрулният екип се отзовал по сигнал на тел. 112 за нарушаване на нощната тишина в жилище в старата столица в края на август. В апартамента имало група млади футболисти. Те били ругани и обиждани от униформените. След това в социалните мрежи бе завъртян клип с възмутителното поведение на униформените.

По предварителна информация имаше данни, че само единият полицай е псувал и обиждал грозно юноши от футболните отбори – „Етър“ и „Локо“ Дряново. Въпросният мвр-служител е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който работи към РУ – Велико Търново от няколко години и е с добри служебни атестации до момента. Кадрите от клипа показват, че Цонев е особено груб и арогантен, крещейки, нарича младежите мастии и глупави келеши и заявява, че ще ги побърка от бой.

Освен него обаче е наказан и колегата му,който е също е бил на проверката в жилището.

Скандалното видео взриви социалните мрежи, но част от коментиралите питаха какво правят посред нощ сами 15 – 16-годишни момчета и къде е родителският контрол. Други настояваха полицаите да са по-безкомпромисни с нарушителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България