Двама пострадали след удар на колата им в катаджийски автомобил

Снимка: Архив

Несъобразена скорост със заснежения път е причина за инцидента

39-годишен мъж и сестра му са пострадали, след като колата, управлявана от баща им се завъртяла на пътя и се ударила в автомобил „Киа Сийд” на полицията в Търговище. Ранените са настанени в местната болница без опасност за живота. Няма пострадали от колата на МВР, в която били двама служители на „Пътна полиция”, които отивали на сигнал за закъсали ТИР-ве на главния път София-Варна. Това съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал около 20,20 часа в понеделник след търговищкото село Пролаз в посока Омуртаг. „Пежо 306”, управлявано от 65-годишнен мъж от Добрич, навлязло в насрещната лента, завъртяло се и се ударило със задната част в колата на катаджиите. В болницата са откарани пътуващите в добричката кола син и дъщеря на водача. Той не е пострадал.

Инцидентът е станал при интензивен снеговалеж и вероятно несъобразена с пътните условия скорост, той като добричката кола се унесла, излязла от лентата и завъртяла.

От полицията в Търговище уточняват, че шофьорите и на двата автомобила са тествани за алкохол и пробите им били отрицателни.

На мястото е извършен оглед. Тъй като произшествието е с полицейски автомобил, по случая е образувано следствено дело от Окръжен следствен отдел в Търговище.

На превозните средства са били нанесени сериозни материални щети.

Полицейският автомобил бил от новите и към момента бил неизползваем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право