Двама, пребили опонент и потрошили колата му, отиват на съд

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама млади мъже за хулиганство. Обвинението срещу Пламен С. /26 годишен/ и Златко Т. /на 19 години/ е за това, че на  09.05.2017 г. в гр. Велико Търново, в съучастие, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по предварителен план за сплашване, нанесли множество удари с ръце и крака на Тодор С.

Двамата съборили жертвата си на земята, викали, заканвали му се, гонили го, безпричинно се качили в лекия му автомобил „БМВ 316“ и форсирали двигателя  и когато пострадалият успял да вземе контактния ключ от автомобила, за да предотврати по-нататъшни действия с него, с палка начупили задно панорамно стъкло.

Обвиняемите били в заведение с приятели, играели билярд, пиели бира и танцували. Около 22:00 часа се сбили с друга компания в заведението, поради което била извикана охраната. След потушаване на скандала, продължавали да пият бира. Докато всички се забавлявали, момичетата  от компанията заявили, че Тодор С. ги притеснявал и искал сексуални услуги срещу заплащане. Обвиняемите решили да сплашат ухажора. Едно от момичетата написало съобщение на пострадалия, че желае да се срещнат. Пострадалият  отишъл  в заведението и под предлог, че у тях има купон,  извел едното момиче. Обвиняемите също излезли и нападнали Тодор С., съборили го на земята и започнали да го бият с ритници и юмруци, като му крещели да не се занимава с малолетни и  да не закача тяхното момиче. Още при първото блъскане пострадалият изпуснал портмонето, в което имало 42 лева, ключовете си и телефона. Единият обвиняем - Пламен С.,  взел 40 лв. от портфейла, а другият взел ключовете, качил се в автомобила,  запалил двигателя и започнал да го форсира. Пострадалият успял да вземе ключовете от контакта и тръгнал да бяга. Тогава двамата обвиняеми го настигнали отново и започнали да му нанасят удари. Когато решили, че са го наказали, се върнали към автомобила и с палка начупили задното панорамно стъкло, а после се прибрали в заведението.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право