Двама са заподозрени за обира на половин милион лева от „Кауфланд” в Монтана

Двама млади мъже са заподозрени за обира на близо половин милион лева от магазин „Кауфланд” в Монтана миналата година. По случая работят монтанските криминалисти заедно със служители на Главна дирекция „Криминална полиция” – София и прокуратурата, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Монтана.

Големият удар бе направен на 10 май 2018 г ., когато мъж, облечен в униформа на гард, влязъл сутринта в хипермаркета и поискал да прибере седмичният оборот. Служителката му подала няколко торби с банкноти и той спокойно ги отнесъл.

Малко по-късно от магазина установили, че прибралия парите – над 450 000 лева, мъж няма нищо общо с фирмата, която охранява хипермаркета. Часове след обира полицията блокира града и започна издирване на бандита и преглед на камерите в района, но не откри нищо. Забавянето на сигнала от магазина към полицията е затруднило сериозно работата на криминалистите, коментираха тогава МВР спецове. Проверявана е и версията за връзка на служители на магазина с престъпниците, но такава не е открита.

Установено е обаче, че има пропуски в действията на отговорните за съхранението и предаването на парите от оборота, които не спазили всички изисквания за това. „Работата по случая продължава всички събрани материали ще бъдат предадени на прокуратурата!”, заявиха от ОД на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право