Двама френски туристи бяха нападнати от маймуни в Индия

Властите в Индия препоръчаха на туристите да не се приближават до маймуните, след като стадо примати нападна и леко рани двама френски посетители на Тадж Махал, предаде Франс прес.

Пострадалите имали следи от ухапвания и одрасквани по тялото. Французите били нападнати без предупреждение от стадо макаци докато си правели снимки в най-известния индийски туристически обект. На двамата туристи им била оказана медицинска помощ на място.

Стада маймуни непрекъснато бродят из Тадж Махал и служителите, които се грижат за историческия архитектурен паметник, с мъка се справят с набезите им, насочени срещу туристите. Животните опустошават парковете и офисите, като често нападнат и хора, за да отнемат храната им. Миналата година турист пострада в Тадж Махал, след като се опита да си върне сака, откраднат под носа му от маймуна.

В Индия живеят около 50 милиона маймуни, като 10 хиляди от тях обитават Агра, култовият град, в който е издигнат мавзолеят Тадж Махал. По официални данни маймуни били ухапали в столицата Делхи 1900 души през 2016 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл