Двама шофьори в Монтана останаха без книжки за неплатени глоби

Снимка: Архив

68 камиона и 19 автобуса са проверени при акция на „Тиспол” в северозападната област

21 нарушения на шофьорите на товарни автомобили и автобуси са засекли пътните полицаи в област Монтана само за седмица. Двама водачи са останали и без книжки, съобщиха от Областната дирекция на МВР. От 18 до 24 февруари на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Тиспол е проведена операция за контрол на товарните автомобили и автобусите.

При акцията в регион Монтана катаджиите са извършили проверки на 68 товарни автомобила и 19 автобуса и са установили 20 нарушения при камионите и 1 – при автобусите. Служителите на МВР са отнели 2 свидетелства за управление на водачи на товарни автомобили заради неплатени глоби. Връчен е един електронен фиш на водач на товарен автомобил и един на шофьор на автобус. За неизползване на предпазни колани са глобени 5 водачи на камиони и един на автобус. Четирима от шофьорите на товарни МПС са санкционирани за нередовни документи, двама – за технически неизправности и един – за нередовни документи на превозното средство.

При проверките на товарни автомобили са установени още 11 други нарушения на Закона за движение по пътищата. Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътнотранспортни произшествия с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки ПТП, отбелязаха от МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право