Два пъти е нарушено гръцкото въздушно пространство от турски изтребители

За два турски изтребителя има информация, че два пъти са нарушили въздушното пространство на Гърция, съобщава базираната в Кипър телевизия Sigma.

Турски изтребители F-16 са навлезли в гръцкото въздушно пространство в района на островите Лесбос и Хиос и са влезли в конфликт с два гръцки F-16.Според информацията от докладите, двата турски изтребители, вместо да напуснат гръцкото въздушното пространство, са се придвижили към островите Хиос и Самос.

След първоначалния сблъсък с гръцките изтребители е имало и втори. След прихващането турските пилоти са отхвърлили предупреждението и са продължили към островната група Додеканези, напускайки гръцкото въздушно пространство в района на юг от остров Родос. След това са се върнали в турската авиобаза Даламан.

В същото време два военни хеликоптери, транспортиращи гръцкия министър на отбраната Панос Каменос, както и членове на парламентарните групи на партиите СИРИЗА, Независими гърци, Златна зора и Съюз на центристите е трябвало да стигнат до междупартиен съвет за сигурност на остров Кастелоризо в източното Средиземноморие. Двата хеликоптера са излетели от Родос и са стигнали до Кастелоризо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа