Два пъти запалиха гробището в Берковица

Неизвестен пироман два пъти само за няколко дни подпали стопанска постройка в траурния парк на Берковица. На сградата са нанесени сериозни щети. Подпалвачът се издирва, съобщиха от полицията в Монтана.

Помещението, използвано от гробарите в предбалканския град пламнало малко преди 21 часа на 31 май. Екип на местната огнеборска служба бързо пристигнал на мястото и загасил пожара. Огънят унищожил само врата и прозорец.

Докато пазителите на реда установявали причината за инцидента, в неделя сутринта сградата в гробищния парк на града под връх Ком отново била обхваната от пламъци. Този път пожарът изпепелил обзавеждането на едно от помещенията, част от покривната конструкция, тавана и дървена дограма. Нанесените щети са в процес на изясняване. Постройката е  собственост на общинското дружество „Обредни дейности”.

Местопроизшествието е посетено от дежурна група на МВР, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Най-вероятно и двата пожара са дело на клошари, смятат в местната управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право