Два трактора изгоряха в област Монтана

Снимка: Pixabay/Архив

Пламнали внезапно огньове унищожиха два трактора на земеделски стопани в районите на Бойчиновци и Вършец. Пристигнали на помощ пожарникари са загасили пламъците и са спасили други машини, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Монтана.

Огън избухнал в бившия стопански двор на село Ерден в понеделник към 4,49 часа. Базата се стопанисва от 35 годишен жител на Монтана, а пожарът обхванал трактор с неизвестни марка и модел. Притеклите се хора загасили стихията, но тракторът бил унищожен. Спасени са ремарке, цистерна и друг трактор. Причина за пожара е в процес на установяване. Към момента няма данни за умишлен палеж, по случая е образувано досъдебно производство, казаха от полицията в Монтана. Друг пожар е вилнял към 15 часа в понеделник в района на Вършец, в него е изгорял трактор „Кейс 120”, собственост на местен жител. Огнеборци загасили пламъците, но от машината вече били останали само парчета желязо.

Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение. Същия ден вечерта се е подпалил и комбайн в равнината Златия. Екип на Противопожарната служба във Вълчедръм загасил огъня, комбайнът, собственост на фирма, е спасен. В понеделник в област Монтана са горели 4 пожара в ливади и стърнища, изпепелени са близо 105 дка сухи треви и храсти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България