Два трактора изгоряха в огън и взривове край Монтана

Неизвестни апаши запалиха два трактора на фермерка в монтанско село. Машините са изгорели напълно, местни жители са успели да спасят друга земеделска техника и околните сгради. Пожарът избухнал към 2 часа през нощта във вторник в село Вирове - на стопански двор собственост на 59 годишната земеделска производителка Светлана Д.

Пламъците бързо обхванали два трактора - "МF 8240" и "Пронар" и пламъците се слели в огнено кълбо. От високата температура резервоарите и гумите на машините започнали да гърмят като бомби и, разбудени от взривовете, обитателите на близките къщи излезли навън.

Съседите и работници на фермерката изтеглили два други трактора на безопасно място и започнали да гасят огъня, но запалената техника изгоряла напълно. „Беше страшно! Пламъците бяха огромни, запаленото гориво течеше в огнени потоци, добре че успяхме да спасим близките къщи!”, разказа кметът на Вирове Валентин Колов.

Собственичката на машините Светлана Д. работи 5000 дка земя в района на Вирове. Според нейни познати жената няма неуредени сметки и конфликти и не е получавала заплахи. Мястото на огненото бедствие е огледано от полицията и е образувано досъдебно производство. Причината за възникване на пожара и нанесените щети се изясняват, но са големи, казаха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България