Два трупа след искане за развод (обзор)

Трупът на убитата Камелия остана да лежи пред шивашкото й ателие, докато тече огледът. Снимки botevgrad.com и balkanec.bg

37-годишната Камелия заклана от мъжа си, който след това се гръмна с пушка

Дъщерята на жертвата видяла мъртвата си майка

Искане за развод станало повод за убийството на 37-годишна жена в Ботевград и последвалото самоубийство на мъжа й. Това е основната версия на прокуратурата и МВР за кървавата семейна трагедия, която смрази Ботевград във вторник привечер.

Камелия Аярова била причакана от съпруга си Любомир (42 г.) пред шивашко ателие в кв. „Васил Левски” в Ботев­град, където работела. Мъжът пристигнал с колата си и най-вероятно жената се качила в нея. По първоначални данни между двамата започнал спор. Любомир извадил нож и започнал да ръга с нож съпругата си. После окървавеното тяло на Камелия било оставено на тротоара, а убиецът избягал с колата си.

"Минавайки покрай ателието видях, че има тяло на улицата, лежащо в кръв. Веднага набрах 112. Видях дъщерята на жертвата да се приближава. Отидох, успокоих я и я отведох на безопасно разстояние. Камелия беше толкова лъчезарен човек, винаги усмихната. Не мога да предположа, какво се е случило. Вървят слухове, че е имала паралелна връзка с друг мъж”, разказа очевидецът Веселин Костов.

Веднага след убийството бил сформиран спецекип за издирването на убиеца. В търсенето се включили и барети от отряда за борба с тероризма, тъй като Любомир имал две законни ловни пушки, които придобил през 2017 г. Към 2 часа през нощта било проникнато в жилището му с помощта на робот. Там 42-годишният мъж бил открит със смъртоносна рана в главата. Според разследващите той поставил цевта на оръжието в устата си и натиснал спусъка. Предполага се, че се е гръмнал веднага след убийството на жена си.

„Убийството е извършено от ревност. Официално нямаме данни от граждански съд за започнала процедура по развод, но имаме информация, че това е било намерението на съпругата - да се разделят”, каза ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова. Камелия и Любомир били женени от 2005 г. Двамата имат две деца – момиче на 14 години и син на 9 г.

 

От 2015 г. досега

Не е имало сигнали срещу Любомир

От 2015 г. до момента не са установени подавани сигнали от близки, съседи, роднини на семейството или от самата потърпевша срещу нейния съпруг, каза вчера директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов. Убитата Камелия не е очаквала нападението с нож, тъй като нямало никакви следи от съпротива. “По тялото няма следи от борба, няма защитни наранявания. Жертвата е с три прободни рани. Първата е в дясната част на гръдния кош, втората в областта на шията. Посоката на ударите е рязко от горе надолу и леко назад. Третият удар, който е бил смъртоносен, е отстрани на гръдния кош. Пронизал е изцяло левия дроб и лявата камера на сърцето”, каза окръжният прокурор Наталия Николова. Според нея Камелия е починала около 2-3 минути след пробожданията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право