Две години затвор за измама с дърва

На две години лишаване от свобода при строг режим е осъден рецидивист за извършена измама с продажба на дърва, след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура – Троян.

Славчо Р. се призна за виновен за това, че през периода 12.08.2016 г. - 22.01.2017 г., в гр. Троян, Ловешка област, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, измамил две жени от гр.Троян, че ще им достави дърва за огрев, с осигурен от него транспорт, като им причинил имотна вреда в общ размер на 105 лева.

На 12.08.2016 г. пред магазин в гр. Троян, Славчо излъгал едната жена, че ще й достави до края на деня два кубически метра нацепени и нарязани дърва за огрев за 80 лева с осигурен от него транспорт и с това й причинил имотна вреда в размер на 80 лева.

На 22.01.2017 г. в гр. Троян, във фризьорски салон възбудил заблуждение у друга жена, че ще й достави до края на деня три кубически метра дърва за огрев, на обща стойност 135 лева с осигурен от него транспорт, като предварително му заплати транспортни разходи в размер на 25 лева и с това й причинил имотна вреда в размер на 25 лв.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право