Две години затвор за рецидивистка с 13 присъди

Снимка: Архив

Наказанието е наложено след поредна кражба

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 31-годишна жена с 13 присъди, е осъдена за извършена поредна кражба. Районният съд в старата столица е постановил две години лишаване от свобода при строг режим.

Десислава Е. е призната за виновна за това, че в периода от 21 до 25 юни 2017 г. в старата столица, от павилион на ул. „Сан Стефано“ отнела от продавачка 1080 лева от оборота.

Обвиняемата е осъждана многократно за кражби,  обсебвания и длъжностни присвоявания, за които са й налагани наказания лишаване от свобода и пробация.

В края на  май 2017 г. управител на дружество публикувал обява за работа в интернет за свободно място на длъжност продавач - консултант. В тази връзка обвиняемата се явила на интервю. Въпреки, че не била от Велико Търново поискала да присъства на една нощна смяна, за да разбере дали ще се справи с работата и след това да сключи трудов договор. По времето на тази смяна обвиняемата трябвало единствено да бъде обучена от служител, който да й обясни и покаже естеството на работата.

По време на смяната, Десислава Е. издебнала момент в който продавачката излязла от павилиона и от оборота взела 500 лева. След нощната смяна, крадлата помолила управителя да  изкара още една смяна, след която ще вземе решение дали да започне работа. Тогава отново изчакала служителката да излезе и отмъкнала още 580 лева.

По искане на прокуратура Десислава Е. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право