Две дарения получи областната болница в Монтана

Българо-швейцарската търговска камара дари 2540 лева на детското отделение в МБАЛ - Монтана и електронож за хирургичното отделение в областната болница.

Набирането на средствата за педиатричното отделение е организирано по инициатива на Мария Шуманска – секретар на Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Монтана, а сумата е събрана на благотворителен бал на организацията. Нейните представители Катя Табакова и Диляна Желязкова от фирма АМЕДА обявиха двете дарения на среща с кмета Златко Живков, а след това ги връчиха на директора на областната болница д-р Тони Тодоров.

Предимствата на новия операционен нож бяха демонстрирани пред хирурзи и медицински специалисти. Според шефа на хирургичното отделение д-р Красимир Каменов дареният електронож е крайно необходим, тъй като консумативите са скъпи и постоянно подлежат на подмяна.

„Още една IT фирма ще направи парично дарение за детското отделение в МБАЛ. Със средствата - между 1500 и 2000 лева, ще бъде закупен апарат за проследяване на венозната система на децата”, обяви Мария Шуманска.

Кметът Живков благодари на представителите на Българо-швейцарската камара и уточни че в началото на следващата седмица посланикът на Конфедерация Швейцария в България Мюриел Берсе Коен ще посети Монтана.

Със съдействието на българо-швейцарската програма за сътрудничество в града бе изпълнен един от най-значимите проекти в областта на ромската интеграция. В ромския квартал „Кошарник” бе изградена нова детска градина, обновени бяха и кабинетите на здравните медиатори и изпълнени дейности за подобряване на социалната, здравна и културна интеграция на малцинството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България