Две жени загинаха при катастрофа в Шуменско

Снимка: Архив

Бус и ТИР се ударили

Две жени на 59 и 31 години от Шумен са загинали в тежък пътен инцидент, възникнал около 01:00 часа в нощта срещу петък. Инцидентът е станал близо до село Веселиново. Жените са били пътници в товарен автомобил Опел "Виваро" с шуменска регистрация, управляван от 29-годишен мъж от Шумен.

На десен завой водачът загубил управление над автомобила, завъртял се на пътното платно и се ударил в насрещно движещия се товарен автомобил с влекач "Ман" със старозагорска регистрация.

На място са починали двете пътуващите в опела жени. Водачът е откаран в МБАЛ- Шумен, където след преглед е установена контузия на бял дроб. Настанен е за лечение в болничното заведение. Тестът за алкохол на 54-годишната жена, която била зад волана на товарния автомобил е отрицателен. На 29-годишния мъж от Шумен е взета кръвна проба за анализ. Образувано е досъдебно производство.

Загиналите жени от Шумен са Валентина Б./59г./ и Семра М./31г./, научи "Труд". Валентина търгува с дамски дрехи и била за стока в Димитровград. Фаталният сблъсък е станал на връщане към Шумен, разказаха запознати. Зад волана на микробуса е бил синът на Валентина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България