Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Две катастрофи на едно и също място през 6 часа станаха в Шумен близо до центъра на града. При втория сблъсък половин час след полунощ в неделя автобус на фирма "Юнион Ивкони", пълен с пътници, се сблъска с мерцедес с френска регистрация.

Фаталното място е бул "Симеон Велики" при кръстовището с ул. "Станционна". Водач на автобус „Сетра“ със софийска регистрация се движил в посока от Тракийски квартал към Автогарата и при маневра ляв завой в посока към „Станционна“ бил ударен от движещия се по път с предимство лек автомобил „Мерцедес“. След удара в МБАЛ- Шумен е откаран водачът на мерцедеса, 20-годишен жител на село Дибич и пътникът - 19-годишен от Шумен. След преглед станало ясно, че 19-годишният шуменец е с фрактура на лявата предмишница и счупена челюст. Настанен е за лечение в болничното заведение без опасност за живота. Пътниците в автобуса и водачът са невредими. Шумен е бил крайната им спирка. Водачът на автобуса, 57-годишен мъж от Варна, е тестван за алкохол, пробата му е отрицателна.

Минути след 18 часа в събота на същото място, но в другото платно се удариха две коли. Опел „Омега“ не пропуснал движещия се по път с предимство водач на лек Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. След удара опелът се завъртял на пътното платно и се усукал в дърво. Наложило се спасители от шуменската пожарна да режат вратите, за да извадят 54-годишния водач на автомобила. Откаран е в болницата, където е оставен за лечение с фрактура на таза и множество счупвания на краката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България