Две катастрофи и усукани ТИР-ве в Търговище заради обилния снеговалеж

Снимка: Архив

До две катастрофи и закъсали ТИР-ве, които препречват движението, доведе обилният снеговалеж в четвъртък на територията на Търговищко.

Към 11,27 часа са се ударили две леки коли от София и Търговище. Сблъсъкът е станал близо до село Голямо ново. Общо четирима са били пътуващите в автомобилите, които са откарани в болница и се изясняват травмите им. Движението е по едната лента.

Лек пътен инцидент между лични автомобили ограничи преди това движението в прохода Боаза. За щастие няма ранени хора, а само материални щети.

При несекващия снеговалеж започнаха авариите и с камиони, които препречват движението. Към 13,30 часа такива е имало в прохода Боаза на пътя София-Варна, както и близо до отклонението за хотелския комплекс „Белият кон”.

Заради силния снеговалеж е въведена временна забрана за движение на товарни автомобили с тегло над 12 тона по всички пътища в област Търговище От полицията съветват гражданите, предвид очакваното усложняване на метеорологичната обстановка в близките часове, по възможност да не предприемат пътувания, освен в случай на крайна необходимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право