Две нелегални пратки с цигари спипаха митничари на Дунав мост 2

Нови два опита за незаконен износ на близо 61 000 къса  цигари от България  за търговия в  Западна Европа предотвратиха служители на Митница Лом в района на Дунав мост 2, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 23 февруари  на изходящото трасе към  моста пристигнал товарен автомобил с ремарке за превоз на коли. Митническите служители насочили превозното средство за проверка и установили, че пътеките на авторемаркето са затворени с ламарина и са превърнати в тайници, където са укрити 18 600 къса /930 кутии/ цигари от различни марки.

Същия ден, късно през нощта, при друга  проверка на пътнически микробус митничарите намерили във фабричните кухини скрити 42 300 къса /2115 кутии/ цигари, предназначени за Германия.

За тютюневите изделия  не са представени никакви търговски документи, както и документи по Закона за акцизите и данъчните складове за превоз на акцизни стоки извън нормите за лично потребление при пътуване за страна членка на ЕС. Цигарите са задържани в склад на Митница Лом. На двамата шофьори са съставени актове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право