Две терористични атаки разследва полицията в Канада

epa04459725 Canadian police secures the area around the War Memorial after the shooting of the previous day, in Ottawa, Canada, 23 October 2014. A Canadian soldier was shot and killed while on guard duty at the National War Memorial on 22 October. The gunman was later shot and killed inside the Canadian Parliament. EPA/COLE BURSTON

Има един задържан - 30-годишен жител на Едмънтън

Два терористични акта  разследва полицията в канадския град Едмънтън. Едната атака е нападение с кола и нож срещу полицай, а другата прегазване на четирима пешеходци от бързо движещ се микробус, предаде Асошиейтед прес.

Мъж на около трийсет години блъснал с колата си полицай, който охранявал спортно събитие. Мъжът излязъл от колата и нападнал полицая с нож, след което избягал от местопрестъплението. По-късно в друг район на града служители на реда се опитали да арестуват мъж, който отговарял на описанието на нападателя. Той обаче избягал и последвало полицейско преследване, при което заподозреният прегазил няколко души.

Местният полицейски началник Род Нехт каза, че по случая има един задържан - 30-годишен жител на Едмънтън, който вероятно е действал сам. В колата, ударила полицая, било намерено знаме на джихадистката групировка "Ислямска държава":

Шофьорът е задържан и е в ареста. На този етап смятаме, че двата инцидента са свързани. Въз основа на доказателствата и действията на заподозрения беше установено, че тези инциденти ще се разследват като терористични актове.

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че загрижен и много ядосан от терористичното нападение в град Едмънтън, съобщи Франс прес. Разследването тече, но първоначалните данни показват, че това е още един пример на омразата, срещу която трябва да бдим постоянно, подчерта Трюдо в изявление за инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка