Две търновски художнички с национален приз в конкурса „С очите си видях бедата“

Две млади художнички от Велико Търново, победителки в областния етап на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“, спечелиха призови места със своите творби в заключителния етап на конкурса.

Елица Мучинова завоюва първото място в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“, а Симона Димова бе наградена с поощрителна награда.

Момичетата са възпитанички на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново, където изучават специалност „Интериорен дизайн“ при Даниела Петрова – учител по изобразително изкуство в гимназията.

Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“ е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците в направление „Изкуства”.

Великотърновска област има изградени традиции при участието си в това съревнование и в завоюването на призови места. През миналата година две деца от региона спечелиха национални награди, като едната от тях бе дарена от своя автор за участие в благотворителен търг, организиран от ГДПБЗН-МВР за подпомагане на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони