Две условни присъди за "разваляне на черна магия за смърт"

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени Надежда В., на 45г., и Мехмед М., на 43г., за това, че в периода от 8 октомври до 14 октомври 2014 г. и на 3 ноември 2014 г. в с. Габарево, общ. Павел баня, на два пъти са заблудили 63-годишна-жена, че ще разрешат проблемите със сина й и ще развалят направените магии на дъщеря й, зет й и внуците, или в противен случай те ще умрат, съобщиха от държавното обвинение.

С престъплението е причинена имотна вреда общо в размер на 5 920 лв.

През септември 2014 г. пострадалата видяла обява във вестник, в който ясновидка била пуснала реклама, че умее да разваля магии, както и да въздейства енергийно от разстояние. Тя позвънила на посочения в обявата телефон и провела разговор. Надежда В. я убедила, че чрез прилаганите от нея методи може да разреши проблемите в семейството й. На два пъти пострадалата изпращала исканите от обвиняемите парични суми, като общият размер на сумата бил 5 920 лв.

Измамливите действия били осъщестявани и чрез обаждания на телефона на пострадалата от Надежда В., която я препращала да се обажда и на Мехмед М. Двамата я убеждавали, че проблемите в семейството й са големи и за да й се помогне следва да се предприемат нови ритуали по разваляне на магии, в противен случай близките й ще умрат, като целта им била да получат парични суми.

Надежда В. е осъдена на наказание 11 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3-годишен изпитателен срок, а Мехмед М. на три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право