Двигател от бъдещето в новия Infiniti QX50

С гръм и трясък на българския пазар излезе новия Infiniti QX50. Именно у нас японският премиум бранд за първи път ще продава един от най-стратегическите си модели. За ВИП-гостите Infiniti QX5 бе показан от волейболния национал Теодор Салпаров, а шоуто водиха марковите Димитър Павлов, Стефан Вълдобрев и DJ Ради.

Infiniti QX50 идва с първия в света серийно произвеждан двигател с променлива степен на сгъстяване на горивото. Инженерите на компанията вдигат много високо летвата и агрегатът прескача границите на досега познатото. Достига максимум мощ и ефикасност за двулитров бензинов агрегат. Новият VC-Turbo настройва степента на сгъстяване на горивото според стила на шофиране, като същевременно комбинира мощта на 2.0-литров турбиниран бензинов двигател с въртящия момент и ефективността на четирицилиндров дизелов агрегат в едно. Така той се превръща в пример за бъдещите технологии.

Иновативният двигател за първи път в света използва мултилинксистема и електрически мотор с хармонично намаляване на предавките, чрез който се постига промяна в позицията за горна мъртва точка на буталата и съответно промяна в степента на сгъстяване на горивото. Като резултат обемът му варира между 1997 куб. см и 1970 куб. см. Мощността е 249 конски сили, а комбинираният разход – 8,7 л/100 км.

Също за първи път в света Infiniti използва революционна активна опора на двигателя и специални сензори. VC-Turbo e най-тихият автомобил в сегмента. Способността на двигателя да се трансформира е перфектна комбинация с вариаторната CTV Xtronic скоростна кутия, оправдавайки очакванията, че новият Infiniti QX50 е повратен момент в автомобилостроенето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили