Движението по магистрала "Хемус" се нормализира

Снимка: Архив

Аварирал тир предизвика огромно задръстване на магистрала "Хемус". Интензивен е трафикът през граничния пункт "Кулата", преди който също има колони от автомобили. Близо час движението по АМ "Хемус" беше затруднено в посока София заради ТИР, който спука гума в тунел "Витиня".

Инцидентът предизвика огромни опашки от коли, които бяха принудени да чакат в най горещите часове на деня. След като товарният камион е изваден, движението е нормално към този час, съобщават от МВР. Остава натоварен трафикът на граничения пункт Кулата-Промахон. От полицията предупредиха пътуващите в посока Гърция, че на граничен пункт "Кулата"-Промахон движението е интензивно и също има опашки, предава БНР. Причината - големият брой автомобили, които искат да влязат в южната ни съседка.

В част от тях има малки деца, като от "Гранична полиция" уточняват, че често има случаи, в които родителите не носят необходимите за извеждането на децата документи- Това допълнително натоварва движението в района. От МВР уточняват, че в момента работят общо четири гишета на пункта, за да се подпомогне трафика. Задръствания обаче има и в гръцката страна на граничния пункт, където се извършват допълнителни проверки на автомобили, идващи от Сърбия, Молдова и Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България