Движението по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ вече се засилва

Движението по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и главните пътища на територията на областната дирекция към момента се осъществява нормално, като към 11.30 часа вече е налице леко повишаване на интензивността, съобщиха от ОДМВР-София.

По трасетата са разположени допълнителни полицейски екипи, които следят за безопасността на движението и недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението поради ремонтни дейности, като имат готовност за регулирането му при необходимост.

Напомняме, че днес от 16 до 20 часа се забранява движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и следните участъци от републиканската пътна мрежа:

• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

• път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;

• път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

• път I-5 Русе - Велико Търново;

• път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;

• път I-9 Варна - Бургас;

• път II-18 Околовръстен път на град София;

• път II-99 Бургас - Царево.

Същата забрана ще важи и в последния почивен ден 29 април (понеделник) за времето от 14 до 20 часа.

Във връзка с въведените ограничения поради извършването на ремонтни дейности водачите могат да използват и следните алтернативни маршрути: на АМ „Тракия“ в посока Бургас Подбалканския път I-6, а на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин - прохода „Петрохан“ и Искърското дефиле.

ОДМВР-София вече привежда в изпълнение създадената организация и планирани мерки за контрол, подпомагане и регулиране на движението във връзка с очаквания интензивен трафик преди, по време и след края на поредицата празнични дни.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.

Обръщаме внимание на водачите, че санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

Санкцията за нарушаване на забраната за движение на МПС над 12 тона е в размер на 300 лева и 1 месец лишаване от правоуправление спрямо водача и спиране на МПС от движение за 1 месец спрямо собственика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България