Движението по "Тракия" е пренасочено по обходен маршрут при Ихтиман

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи е прекратил посещение на ГКПП "Капитан Андреево", където бе планирана визита на холандски депутат, и пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“. Това съобщиха от МВР.

На място пристигна главният секретар на МВР Младен Маринов.

Заради образувалото се километрично задръстване в посока София бяха премахнати част от мантинелите, така че автомобилите да преминат в насрещното платно и да се върнат, за да използват обходния маршрут, предаде репортер на "Труд"

Заради образувалото се километрично задръстване на магистралата МВР обяви обходен маршрут от пътен възел „Ихтиман“ при км 34 по път I-8 Ихтиман – Вакарел, след което се продължава АМ „Тракия“. Алтернативният маршрут за движение е по път I-8 Ихтиман – Вакарел – Нови хан – София.

СДВР апелира шофьорите временно да използват за влизане в столицата маршрути различни от „бул. „Цариградско шосе“, за да се осигури трасето за бързо преминаване на медицинските автомобили с пострадали от пътния инцидент.

Катастрофиралият автобус е на фирма „Юнион Ивкони“, изпълнявал е курс от Бургас за София. Министърът на транспорта Ивайло Московски ще разпореди проверка на превозвача.

"Наш автобус по направление Бургас–София е ударен от лек автомобил на автомагистрала „Тракия“ и при удара е избутан от пътя", каза пред „Фокус“ управителят на „Юнион Ивкони“ Георги Атанасов. Той уточни, че автобусът е пътувал по направление Бургас – София и е тръгнал сутринта. Атанасов поясни, че шофьорът е жив и уточни, че е на около 34-годишна възраст. „Пътувам към мястото на инцидента“, каза още управителят на „Юнион Ивкони“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини