Двоен убиец ще лежи 20 г.в затвор при строг режим след 8 години укриване

Двойният убиец Атанас Божинов ще лежи в затвора при строг режим. Това реши Окръжен съд – Благоевград на свое заседание в сряда.

Мъжът бе осъден преди повече от осем години, но след постановяване на 20-годишната му присъда изчезна и бе обявен за издирване. През ноември миналата година бе задържан по време на операция на Главна дирекция "Национална полиция" в луксозна къща в столичен квартал , намерени бяха и оръжия у него.

През 2008 година е постановено да изтърпи наказанието си от 20 години затвор при „усилено строг режим”. В момента обаче има законови промени и такава мярка не съществува. Това наложи благоевградският окръжен съд да реши при какъв режи ще е в затвора Божинов.

През 2003 година Атанас Божинов бе задържан за убийството през януари на македонските инвеститори у нас и собственици на "Илинденци мрамор" АД над с. Струмяни - Панче Бобевски и Трайко Пренджов. Те бяха застреляни с по един куршум в главата в квартирата им в центъра на Сандански.

Трайко Пренджов е бивш кмет на град Велес от 1990 до 1996 г. Атанас Божинов бе наемател на рибарник, намиращ се в непосредствена близост до кариерите за добив на мрамор, собственост на македонците, освен това играеше ролята и на техен бодигард. Божинов е искал да стане и техен съдружник. Те му обещали,но го лъгали. Вероятно това е и причината за извършеното убийство.

Той е с влязла в сила присъда - 20 години лишаване от свобода, но успя да се укрие от органите на правосъдието веднага, след като ВКС я потвърди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право