Двойка тризнаци проплакаха в София

Шестте бебета са добре и наддават на килограми

Новородените са момиченца

Тризнаци проплакаха последователно в рамките на две седмици. Чудото на живота се е случило след естествено спонтанно зачеване при втората тройка, без намесата на инвтиро процедури. Шестте бебета са се родили в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в София.

Екипите на Акушерство и гинекология и Неонатология с помощта на анестезиологичните специалисти на болницата посрещнаха новородените, които са под наблюдение в неонатологичния интензивен сектор.

Първите тризнаци са се появили след инвитро бременност и оперативно раждане в 29 гестационна седмица. Новородените са с тегло между 700 г. и 1390 г. Втората тройка деца са дошли на бял свят след спонтанна бременност, което се случва изключително рядко. Те са с тегло при раждането по около 1 кг. И шестте бебета са момиченца. Състоянието им вече е стабилно, дишат самостоятелно и наддават на тегло.

Отделенията по Акушерство и гинекология и по Неонатология работят със случаи на тежка бременност, извънредни обстоятелства и раждане на недоносени бебета с екстремно ниско тегло.

За шестте момиченца екипът на неонатологът д-р Радка Масларска полага няколкоседмични денонощни грижи с всички специализирани средства. Бебетата ще останат под наблюдение, докато достигнат необходимото препоръчително тегло за своята възраст, уточниха от лечебното заведение.

Неонатологията осъществява грижи за новородени в риск с помощта на специализирана медицинска техника като има най-високото трето ниво на компетентност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България