Двойник на Алберто Томба ще открие новия ски сезон в Банско

Двойник на легендата Алберто Томба – Кристиан Гедина ще даде старт на новия зимен сезон в Банско. Това ще стане на официална церемония на 16 декември.

С идването на Гедина, концесионерът на ски-зоната фирма „Юлен“ не изневери на традицията да кани известни имена за старта на сезона. Гедина е рекордьор в скоростните дисциплини за всички времена в Италия Кристиан Гедина. Той е участвал в 5 олимпиади и медалист от 3 световни първенства, има 13 победи за Световната купа (12 в спускането и 1 в Супер Г) и 33 подиума.

За родения в близкото до суперкурорта Кортина д’Ампецо градче Пиеве ди Кадоре ас още се носят митични истории за мълниеносния му стил на каране, като за най-зрелищно се смята спускането му на „Щрайф“ в Кицбюел (Ав) на 24 януари 2004 г. Тогава на последния скок преди финала Гедина развива фантастичните 137,6 км/ч и спира дъха на тв коментаторите и публиката, полетявайки в небето като орел.След като приключва със ските, италианецът продължава да живее на скорост и става автомобилен състезател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони