Двойният олимпийски шампион Николай Бухалов: Сега системата е порочна

Двойният олимпийски шампион в кану-каяка Николай Бухалов отбеляза подобаващо 50-годишния си юбилей, но все още не е решил дали ще празнува 25 години от титлите си в Барселона'92. Пловдивчанинът обаче не вижда как скоро някой може да постигне неговите успехи, тъй като начинът на работа в България е грешен.

„Спортните дружества развиваха различни видове спорт, имаше много добри треньори, които подготвяха отлични състезатели - заяви Бухалов. - Сега във всеки вид спорт има клубове, но повечето от тях се борят за оцеляване, а някои просто създават частни организации, за да получават пари от ММС. За мен това е порочна система. Преди 4 години в Пловдив имаше 60 клуба, сега са 115.“

Старши треньорът на националния отбор Милко Казанов смята, че днес спортистите имат много по-добри условия за подготовка, но резултатите им са много по-скромни.

„Някои от най-добрите ни състезатели тренират в чужбина - заяви Казанов. - Станилия Стаменова например е в Китай. Мирослав Кирчев бе в Турция, а от една седмица е на лагер в Сърбия. Сега само Ангел Кодинов се подготвя в Пловдив.“

Българският отбор се цели в европейското първенство в Пловдив от 14 до 16 юли. Очакват се над 850 участници, като ще има състезания и по пара-кану. От федерацията твърдят, че съоръженията са готови и обещават организацията да е на високо равнище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт