Двойни премии в „Ботев” и двойни ядове в „Локо”

Футболистите на „Ботев” (Пд) ще получат двойни премии за класическата си победа с 3:0 над „Локомотив” (Пд) в 105-ото градско дерби. Така играчите на Николай Киров ще вземат по 2000 лв за убедителния успех в неделя. Освен това, преди футболната битка за Пловдив, „жълто-черните“ са били допълнително стимулирани със изплащане на всички заработени до момента заплати. Победителите обаче бяха категорични, че са играли не за пари, а за своята чест и за привържениците.

„Не е приятно, когато играем без фенове, но тази победа е за тях – обяви играчът на мача Тодор Неделев. - Надявам се, че са щастливи от този резултат. Победите в дербитата са безценни!“.

И докато на „Коматево“ имаха поводи за радост, то на „Лаута“ бе повече от напечено. Футболистите и шефовете на

„Локо” бяха причакани от разгневени фенове на своя стадион. Няколко кордона от полицаи и жандармеристи успяха да ги опазят от „любовта” на „черно-белите“ привърженици. В укротяването на страстите бяха използвани и полицейски кучета.

„Футболистите ги е срам да се покажат - обяви наставникът на „смърфовете“ Войн Войнов след мача. - Аз лично го изживявам много драматично и ми е много тъжно. Първото, което сега се пита, е дали ще подавам оставка. Имаме ръководство и след пет секунди, ако ми кажат "Напускай!", аз няма да правя проблем и на мига си тръгвам. Не искам да хвърлям вината върху никого, аз съм най-виновният. И не съм малоумен, за да седя само защото президентът е зад мен, а съм един нормален човек”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ