Двумесечната Марая се нуждае от трансплантация в чужбина, не стигат около 120 000 лева

Двумесечната Марая Кръстева от Ловеч е със страшната диагноза атрезия на жлъчните пътища и липса на жлъчен мехур. В резултат на заболяването се образува чернодрочна недостатъчност и цироза. Единственият шанс на мъничката Марая е трансплантация на черен дроб в чужбина.

Семейството на сладката чаровница получи отказ от Фонда за лечение на деца в чужбина. Клиника от Израел даде оферта, равняваща се на половин милион лева, която е непосилна за родителите.

Последната новина с надежда за Марая идва от Германия на 18 октомври, за където тя трябва да отпътува най-късно до месец.

„Сумата която ни липсва, е около 100 000-120 000 лева. Състоянието на Марая за сега, според лекарите, е стабилно, но трябва да се правят редица изследвания и там на място, както на нея, така и на нас за съвместимост. Молим за помощ всеки един, който има възможност да помогне и да се събере сумата възможно най-скоро! Вярваме в доброто и че заедно сме по-силни!”, призовават родителите на двумесечното бебе.

За набирането на средства за операцията на Марая дряновци организират благотворителен концерт на 30 октомври от 18 ч. в големия салон на читалище „Развитие – 1869”.

Открита е дарителска сметка за всеки, който иска да помогне на едно двумесечно слънце да познае детството и радостта от детските игри и приятелства : УниКредит Булбанк IBAN: BG83UNCR70001523369899 BIC: UNCRBGSF Титуляр: Марая Пламенова Кръстева

Както и регистрация в онлайн платформата задарения и помощ: https://helpkarma.com/…/dari-shans-za-jivot-na-bebe-maraia

Може да дарите в:

-банков клон

-каса на EasyPay

-Еконт - пускате парички към банковата сметка,получател Марая Пламенова Кръстева, град Ловеч, за телефон давате Вашият.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони