Двустайните в Пловдив вървят по 40-45 хил. евро

Предпочитат имоти край ВУЗ-ове

Насочват се към покрайнините на града

През тази година пазарът на недвижими имоти в Пловдив се очертава като един от най-интересните. В града се реализират големи комплекси, строителството на които се отличава с добро качество, а средните цени на апартаментите в подобни сгради са около 600-800 евро\кв.м, посочват от компания за недвижими имоти.

В Пловдив, както и в София, се забелязва увеличаване на срока за покупка на жилище - клиентите предпочитат да изчакат и да осъществят най-изгодната за тях сделка.

Преобладаващото търсене на клиентите е на имоти за собствени нужди, като се забелязва повишено внимание към тристайните жилища. Очакванията за цените им са между 60 хил. и 65 хил. евро. За двустайните апартаменти в Пловдив средните цени варират между 40 хил. и 45 хил. евро.

Традиционно най-предпочитаните райони в града под тепетата са Център, където цените на кв.м варират между 850 евро и 1200 евро за кв.м и Западен и Смирненски, където цените са 650-900 евро\кв.м.

Търсене има и в районите Въстанически, Тракия и Кършияка, като цените са около 600-800 евро на кв.м. Клиентите проявяват интерес и към имоти, намиращи се в покрайнините на града, където цените се движат между 500 евро и 550 евро на кв.м. Най-желани локации за имоти, предназначени за отдаване под наем, са районите в близост до висши учебни заведения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти