Дебатът ГЕРБ-БСП се отлага

"Екипът на БСП предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България", обявиха от "Позитано" 20.

"Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен. Корнелия Нинова е готова и чака- когато ГЕРБ решат, че искат лидерски дебат очи в очи, да дебатира с Бойко Борисов по важните за страната и гражданите теми", гласи позицията на левицата.

"Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои", посочи в своя позиция председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа", добавя Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика