Дебютант спря серията на „Арсенал“

Внушителната серия на „Арсенал“ от 22 мача без поражение във всички турнири приключи в Саутхямптън. Домакините сразиха тима на испанския мениджър Унай Емери с 3:2 в драматичен двубой от 17-ия кръг на Висшата лига. И трите попадения за домакините паднаха след удари с глава. Дани Ингс на два пъти извеждаше „светците“ на стадион „Сейнт Мери“ след груби грешки в отбраната на гостите. Халфът Хенрих Мхитарян все пак успяваше да върне „артилеристите“ в срещата, разписвайки се на два пъти. Така се стигна до 85-ата минута, когато след неразчетено излизане на стража Бернд Лено нападателят на домакините Чарли Остин вкара на опразнената врата за крайното 3:2. Това бе и дебют за новия мениджър на „Саутхямптън“, австриецът Ралф Хазенхютъл. Опитният специалист замени през седмицата Марк Хюз след слабия старт на „червено-белите“ през настоящата кампания. Хазенхютел не е познато име на Острова, тъй като до този момент бе работил в родината си, а също и в Бундеслигата с тимовете на „Инглощат“ и „Лайпциг“.

„През целия мач имахме различни цели – обясни Емери. - През втората част играхме по-добре и създадохме повече положения. С малко действия те успяха да вкарат третия гол. Трябва да призная, че го заслужаваха, защото показаха голяма мотивация. Представянето ни не бе много по-различно от предходните срещи, само резултатът е друг.“

Успехът пък успя да измъкне отборът на Хазенхютъл от зоната на изпадащите. За гостите от Лондон пък загубата бе с цената на място извън топ 4, след като в същото време „Челси“ взе труден успех над „Брайтън“ с 2:1. Тимът, воден от италианския специалист Маурицио Сари, поведе набързо като гост чрез Педро и Еден Азар още преди почивката. Последвалото отпускане на „сините“ обаче можеше да им коства скъпо. Соли Марч вкара в 66-ата минута, а до края гостите трепериха за трите точки. Въпреки натиска на „Брайтън“, нов гол не падна.

И докато на „Стамфорд Бридж“ гледат към първото място, бившият мениджър на тима Клаудио Раниeри изпитва трудности с неговия „Фулъм“. Италианецът и „котиджърс“ паднаха в събота от „Уест Хем“ с 0:2, което означава, че тимът остава твърдо на последната позиция.

„Не мога да повярвам, имахме 16 удара срещу „чуковете“, а не успяхме да вкараме нито веднъж – призна Раниери. - Гостите имаха две контраатаки и вкараха на два пъти. Това е невероятно. Няма какво да кажа. Опитахме всичко, раздадохме се и се борихме до последно.“

„Фулъм“ е и единственият отбор от Висшата лига, който е допускал гол във всеки един мач от началото на сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят