Девети инфраструктурен обект започнаха в Търговище

Снимка: Архив

За над 20 млн. лв. са ремонтите и строежите с европейско и държавно финансиране

Девета церемония по символична първа копка от юли насам направиха в Търговище. В сряда беше сложен старт на ремонтните дейности в детска градина и ясла, които ще бъдат обновени по проект на Общината по Оперативна програма „Региони в растеж”.

В двете звена от образователната инфраструктура ще бъдат вложени близо 2 млн. лв. в ремонтни дейности, мерки за енергийна ефективност и други. Още към 220 000 лв. ще бъдат инвестирани в ново обзавеждане и оборудване. Срокът за дейностите в тях е 7 месеца. Предстои да се стартират строително-монтажни дейности в още една детска градина.

Преди седмица официално започна и ремонтът на Първо основно училище „Хр. Ботев”, което също е в проекта за обновяване на образователната инфраструктура.

Преди тях с „първа копка” тръгнаха пет обекта от градската среда - улици, част от квартал и изграждане на кръгово кръстовище.

Серията инфраструктурни обекти започна със строителство на нова улица, позната като „пробива Катрафилов”  в Търговище. В ход са и ремонтите на спортно-тренировъчния комплекс. Последните два обекта са финансирани с цели средства от държавата по искане на Общината. Те ще бъдат готови до края на годината.

Обектите, които се изпълняват с европейски и държавни средства в Търговище, от средата на годината насам, вече са за над 20 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони