Девет задържани след полицейска операция в две села във Варненско

Девет души бяха задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в долночифлишкото с. Гроздьово и авренското с. Дъбравино, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Варна.

За броени часове 60 полицаи и жандармеристи са проверили 309 души, 24 адреса и 151 автомобила. Трима от задържаните са били обявени на общодържавно издирване. Един от тях е приведен директно във Варненския затвор, тъй като има влязла с сила присъда за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура, която ръководи операцията. На двама души е повдигнато обвинение за грабеж, а на останалите - за притежание и разпространение на наркотици, за незаконна сеч и неизплащане на издръжка. При операцията са били засечени и пътни нарушители, на които са съставени два акта и 7 фиша.

Видеонаблюдението влияе добре върху контрола и превенцията на битовата престъпност и нарушенията на пътя, стана ясно на проведена успоредно с акцията среща между директора на ОДМВР-Варна ст. комисар Даниел Пашов, кмета на Аврен Емануил Манолов и кметовете на малки населени места в общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право