Девет са пътищата убийци за 2016-а

Девет са участъците в България, които могат да бъдат наричани пътища убийци. Това съобщи днес пред БНТ шефът на КАТ Бойко Рановски.

Статистиката и през 2016 г. потвърждава, че най-опасните шосета са Симитли - Кресна, Пловдив - Асеновград, Казанлък - Стара Загора, Варна - Добрич, София - Калотина, Ботевград - Мездра, Ябланица - Севлиево, Бургас - Варна, Русе - Разград.

Комисар Рановски напомни, че там стават най-много катастрофи с жертви и ранени. Касови бележки за 15 000 лв. ще бъдат раздавани на клиентите в нощни барове и дискотеки, за да бъдат предупреждавани да не карат пияни. Кампанията “Кой ще плати сметката?” е на сдруженията Лига на отговорните и Българската асоциация на пострадалите от катастрофи (БАПК).

“Шофьорите, които пият и карат, не осъзнават, че трябва да платят доста сериозни суми, особено ако предизвикат пътен инцидент с пострадали. Щетите не се покриват от застрахователите и в тези 15 000 лв. влизат различни видове разходи, включително за глоби, медицински консумативи, щети по автомобила или пътни съоръжения”, обясни Владимир Тодоров, шеф на БАПК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право