Девет училища във Великотърновска област стават иновативни

Снимка: Архив

Девет училища във Великотърновска област са одобрени за иновативни за учебната 2017/2018 г. Кандидатурите им бяха утвърдени с решение на Министерски съвет, като списъкът за страната наброява общо 184 школа.

В региона иновативни са Основно училище „Бачо Киро“, Основно училище „Димитър Благоев“, Средно училище „Владимир Комаров“ и Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” в Старата столица; Основно училище „Неофит Рилски“ в Килифарево; Частното начално училище по изкуства „Димитър Екимов” в Русаля; Обединено училище „Петко Рачев Славейков“ в Джулюница; Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов и Основно училище „Хаджи Димитър и Стефан Караджа“ в Караисен.

Иновативните училища ще бъдат модел на модерното училище, в което учениците ще подобрят резултатите си и критичното си мислене чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни програми. Министерство на образованието и науката е ангажирано да подпомага процеса на кандидатстване на училищата, развитието на техните иновации, както и популяризирането на иновативните практики в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България