Девня празнува с бъги шампионат "Да спрем войната по пътищата"

С бъги надпревара под мотото "Да спрем войната по пътищата" тази неделя Девня ще чества 48 години от обявяването си за град. Състезанието е VI кръг от Националния шампионат по автокрос и ще се проведе на 26 и 27 август в местността Глиган чешма. Организатори са Българската федерация по автомобилен спорт, община Девня и АСК "Търговище Авто 2001". 23 екипажа от цялата страна ще премерят сили на 1050-метровата писта, съобщи кметът на Девня Свилен Шитов, който е председател на организационния комитет на "Автокрос Девня - 2017".

Състезателите ще спорят за медалите в два класа - Бъги (до 1600 куб. см) и Супербъги (над 1600 куб. см). Съботният ден ще е отреден за свободни тренировки и квалификации за място, а в неделя от 10 часа ще бъде даден стартът на надпреварите. За публиката са предвидени атрактивни изненади - кросови мотори ще препускат по трасето, за да вдигнат до краен предел адреналина, а малчугани от възродения девненски мотоклуб "Марцианопол" и деца на състезатели ще премерят бързина и умения с АТВ-та в две категории - "Джуниър" и "Биберон".

По този начин те ще напомнят, че мястото на четириколесните мотори е на пистата, а не по улиците на градовете и селата, уточниха организаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони