Дежа вю на „Армията“ - Пенев за четвърти път напуска изненадващо

Любо Пенев превърна в своя практика изненадващите напускания на отборите си. Още в първия си престой в ЦСКА през 2009 година треньорът си тръгна след четири поредни загуби – две от „Базел“ в Лига Европа (0:2 и 1:3), от „Миньор“ (0:3) на „Българска армия“ и от „Литекс“ (1:3) в Ловеч. И тогава не я депозира на шефовете, а чрез медиите. Пенев обвини Димитър Борисов и Иво Иванов, че му се месят в работата. По това време формата на ЦСКА обаче бе драстично спаднала редом с резултатите. Но с писмото треньорът спечели позитиви сред феновете, а калта остана за собствениците.

През 2014-а Пенев бе поканен в "Ботев", където основният спонсор бе КТБ. Малко след това последва фалитът на банката и Ел Голеадор абдикира след по-малко от месец и без нито един мач начело на "канарчетата".

Преди година и половина Пенев шокира собствениците на „Валенсия“. Без да ги уведоми, Ел Голеадор реши да се кандидатира за президент на БФС. По същото време му бе гласувано да бъде треньор на втория тим на „Валенсия“. Така и не стана ясно при официалната информация за кандидатурата дали испанският клуб уволни своя бивш капитан или се разделиха по взаимно съгласие. Медиите във Валенсия определиха постъпката на Любо като предателство към клуба.

Сега е третата подобна абдикация на Пенев в тежък момент. Въпреки че наду фанфари за златен дубъл треньорът на ЦСКА се сгромоляса с резултатите в последните три седмици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ