Декларация от Национално сдружение на частните болници в България: И вие ли мислите така?

В изявление пред Българската национална телевизия, управителят на НЗОК, д-р Дечо Дечев набеди лекарите и медицинския персонал на частните лечебни заведения, че не лекуват, а се занимават с търговия. Той каза, че „няма нито една частна болница, която да е създадена да решава медицински потребности, а са създадени за да печелят.”

Две трети от лекарите и медицинския персонал в страната работят в частни лечебни заведения и изявлението на д-р Дечев е обида към всеки един от тях.

Ние няма да влезем в спор с Управителя на НЗОК, как работим. Това най-добре се вижда от желанието на все повече пациенти да се лекуват при нас и тяхната оценка, основана на свободен избор, е единствено меродавна за това, дали правим медицина.

Искаме да знаем дали д-р Дечев изразява мнението на Министър председателя, на Министъра на здравеопазването и на депутатите от управляващите партии, които го избраха на поста. И Вие ли мислите, че лекарите и сестрите от частните лечебни заведения не се занимават с медицина, а с търговия?

Ако не мислите така, ако се отнасяте с уважение към труда на десетки хиляди медици, то молим да се разграничите от изразеното от д-р Дечев мнение. Знаете как!

Управителен съвет на

Национално сдружение на частните болници

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве