Делегация от Виетнам е на визита във ВТУ

Снимки: ВТУ

Обсъдени бяха бъдещи съвместни инициативи и проекти

На официално посещение във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ пристигна делегация от Виетнам. Тя е водена от проф. Хоанг Тхай Лан, президент на Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България – град Хо Ши Мин. В състава на делегацията влизат още проф. Ву Куанг Ман и Нгуен Ву Кън, журналист.

Ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов запозна гостите с историята, традициите, развитието и успехите на висшето учебно заведение. В срещата участваха и доц. д-р Димитър Димитров, заместник-ректор по международната дейност, доц. д-р Янка Тянкова, заместник-ректор по административно-правни дейности, доц. д-р Димитър Симеонов, заместник-ректор по учебната дейност, проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет, и чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров, който е дългогодишен преподавател по български език във Виетнам.

Водещо в разговорите с виетнамската делегация бе обсъждането на вече сключеното споразумение за сътрудничество между ВТУ и Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България. Целта е то да бъде допълнено и разширено, както и да се предвидят бъдещи съвместни инициативи и проекти.

През 2020 г. се навършват 70 години от установяване на дипломатически отношения между България и далечната страна. В тази връзка на работната среща присъства и инж. Симеон Димчев, председател на Българското дружеството за приятелство с Виетнам.

След края на срещата гоститите разгледаха Великотърновския университет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България