Делото за убийство в Борисовата градина тръгва догодина

Родителите на жертвата не желаят да присъстват на съдебните заседания

Делото за убийството на 15-годишния ученик Георги Игнатов в Борисовата градина ще започне през февруари догодина. Подсъдим за смъртта му е Йоан Матев, който вчера се яви пред Софийския градски съд (СГС) с трима адвокати, които ще го защитават. Те обаче заявиха, че не успели да се запознаят с всички материали по делото и поискаха процесът да бъде отложен.

Съдебният състав с председател Руси Алексиев отложи разпоредителното заседание за 20 февруари. След него процесът ще започне по същество. Родителите на убития Георги - Албена и Валентин Игнатови, не желаят да присъстват в залата, съобщи вчера адвокатът им Костадин Костадинов.

Клането стана през лятото на 2015 г., а близо две години МВР издирва убиеца, заснет на видеокамерите до столичния парк, където издъхна Игнатов. Според прокуратурата двете момчета не се познавали, а мотивът на Матев бил опит за грабеж. 17-годишният тогава Йоан наръгал веднъж Игнатов с нож в гърдите, след което побягнал. Изхвърлил ножа в шахта. Оръжието бе открито едва в началото на тази година, след като братът на Йоан – Марсел, разказал на разследващите какво знае по случая. По ножа имало кал и косъм, който може да се окаже ключов за изхода от делото, ако се докаже, че е на Георги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право