Делото срещу „Паркинги и гаражи“ номинирано за Годишните награди за правосъдие

Делото на благоевградската фамилия Домозетски срещу „Паркинги  гаражи“ /за което Труд подробно писа/ влезе в топ 5 на делата на годината и донесе номинация за Годишните награди за правосъдие на благоевградчаните.

Домозетски дело "Паркинги и гаражи"

Семейството спечели дело срещу общинската фирма „Паркинги и гаражи“ след като колата им била вдигната с паяк и стоя неправомерно цяла година на наказателен паркинг. Трима адвокати отказват на фамилията да водят делото и затова съпругата, която е и журналистка Силвия Домозетска сама представлява страната по делото. Тя печели на всички инстанции.  Номинациите за годишната награда се прави чрез гласуване на 30-членна комисия.

„Това звучи мотивиращо за всички, които искат да се преборят с бюрокрация и нещо, което нарушава правата им и се чувстват ощетени. Именно за това делото заслужава да влезе в топ 5 на годината. Изправихме се срещу бюрократичната общинска машина, за да докажем своята правота и да покажем, че има слабости, които трябва да се коригират, коментира Силвия Домозетска.

Делото е номинирано заради това,че се води от граждани и е спечелено пак в полза на гражданите.Наградите ще се връчат на 25 ноември в хотел „Маринела“, след Деня на българската Конституция и юриста. Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще получат престижния приз за особени заслуги към правото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право