Делян Добрев: Много скоро съдът ще докаже невинността ми

Председателят на парламентарната комисия по енергетика, Делян Добрев, заяви,  че много скоро съдът ще докаже невинността му по обвиненията срещу него във връзка с проекта "Белене".

"Не съм виновен за нищо и се надявам да бъдат намерени истинските виновници за далаверата на хилядолетието „Белене“, заяви той пред журналисти, след като подаде заявление за отказ от имунитет в деловодството на Народното събрание.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров внесе в НС искане за снемане депутатския имунитет на Делян Добрев, заради доказателства за извършено престъпление - умишлена безстопанственост, което е ощетило НЕК с 4 561 697,27 евро.

„Искам да припомня, че далаверата "Белене" бе спряна с мой подпис под доклад до Министерски съвет само няколко дни след като станах министър“, каза Добрев, цитиран от "Фокус" и уточни, че на първото правителствено заседание, на което е участвал като министър на енергетиката, е внесъл доклад за спирането на проекта.

„Надявам се прокуратурата да намери истинските виновници за най-голямата далавера в историята на България и за потрошаването на всички пари“, добави депутатът от ГЕРБ.

Той каза, че очаква всеки момент да бъде повдигнато официално обвинението срещу него и се обърна към медиите: "Ще разберете повече детайли по време на процеса“.

Вицепремиерът Томислав Дончев бе заедно с колегата си от ГЕРБ в парламента. "Делян Добрев се ползва с нашето доверие и подкрепа и се надяваме по-скоро той да има възможност да докаже невинността си", коментира Дончев.

Той приветства действията на прокуратурата заради усилията й да намери виновници за „Белене“, тъй като според него "не може да има щета от порядъка на милиарди и да няма виновни".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право